امگا ۳ چیست؟ | کافه میکاپ|مجله آرایشی بانوان|سایت ارایشی

آنچه دیگران میخوانند

» کافه سلامت و مراقبت » امگا ۳ چیست؟

تاریخ انتشار : 2020/02/06 - 13:56

امگا ۳ چیست؟

امگا ۳ چیست؟

از چربی امگا ۳ که بگذریم، حتما شما هم در رژیم‌های درمانی‌ خودتان، مادران باردار و یا افراد رو به سالخوردگی کپسول‌های امگا۳ را دیده‌اید. امگا ۳ چیست؟ قرار است چه تاثیری در بدن داشته باشد که از مادران باردار و افراد سالخورده گرفته تا گروه‌های پر خطر در آستانه سرطان‌ها و افراد فشار خونی و بیماران قلبی استفاده آن توصیه شده است؟ دارچین در نخستین شماره خود شما را با امگا۳، کاربردها، فواید و مضرات آن آشنا می‌کند.

 

۱- کاهش کلسترول و تری گلیسریدهای خون.

۲- کاهش فشار خون.
۳- پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی. مصرف دو وعده ماهی در هفته خطر سکته و حملات قلبی را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
۴- کاهش وزن.
۵- درمان و کاهش دردهای مفاصل-آرتریت روماتوئید و آرتروز.
۶- درمان پوکی استخوان. امگا ۳ جذب کلسیم را افزایش داده و رسوب کلسیم را در استخوانها تسهیل میکند.
۷- درمان افسردگی. افرادی که امگا۳ به اندازه کافی دریافت نمیکنند بیشتر مستعد افسردگی میباشند.
۸- التایم سوختگیها. با کاهش التهاب و تسریع التیام زخمها.
۹- امگا ۳ علایم آسم را تخفیف داده و امگا ۶ آن را تشدید میکند.
۱۰- کاهش دردهای قاعدگی.
۱۱- کاهش التهاب در سرتاسر بدن.
۱۲- جلوگیری از تصلب شرایین.
۱۳- شل شدن و گشاد شدن عروق خونی. حفظ انعطاف پذیری دیواره عروق و پیشگیری از تشکیل پلاک در دیواره عروق.
۱۴- جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی.
۱۵- افزایش سطح هورمون رشد.افزایش رشد عضلات.
۱۶- کاهش لخته شدن خون. خاصیت ضد انعقادی. کاهش ویسکوزیته (گرانروی) خون.
۱۷- افزایش تمرکز و قوه ادراک.
۱۸- نقش در تکامل مغز و رشد سلولهای عصبی و حفظ سلامتی چشمها (مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه میگردد). درمان خشکی چشم.
۱۹- کاهش بروز سرطانهای پستان، تخمدان، پروستات، معده و روده بزرگ.
۲۰- کنترل و تعدیل اختلالات خود ایمنی.
۲۱- پیشگیری و یا درمان: آلزایمر- آسم- اختلال کم توجهی- بیش فعالی -اختلال دو قطبی-اختلالات تغذیه ای -سرطانها-اگزما-میگرن-پسوریازیس-آکنه.
۲۲- بهبود توان ذهنی و حافظه.
۲۳- جلوگیری از پیری زود رس.
۲۴- کاهش و پیشگیری از آریتمی.
۲۵- تثبیت انسولین وقند خون.
۲۶- پوست را لطیف و نرم میکند.

۱- افرادی که دچار اختلالات خونی میباشند.
۲- کسانی که پوستشان براحتی دچار کوفتگی و کبود شدگی میگردد.
۳- کسانی که از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین و یا وارفارین استفاده میکنند. چونکه امگا ۳ نیز دارای خاصیت رقیق سازی خون است.
۴- افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند.
۵- مصرف دوز بالای امگا ۳ سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است نبایستی از آن استفاده کنند.
۶- افرادی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده دارند.

همچنین بخوانید:  میوه های مضر و مفید برای افراد مبتلا به دیابت

مصرف به اندازه امگا ۳ بسیار بی خطر است.

۱- مصرف بیش از حد امگا ۳ موجب اسهال، احساس تهوع و احساس طعم ناخوشانید در دهان میشود.
۲- مصرف دوز بالای امگا ۳ جذب ویتامینهای A-D-E وK را کاهش میدهد.
۳- بوی ماهی در تنفس، مدفوع روغنی و چرب از عوارض نادر مصرف امگا ۳ میباشد.
۴- در برخی افراد دیابتی موجب بالا رفتن قند خون میگردد.
۵- مصرف بیش از ۳ گرم امگا ۳ در روز خطر سکته هموراژیک (پاره شدن عروق مغز) را افزایش میدهد.

امگا ۳ به نور، حرارت و اکسیژن بسیار حساس میباشد. وقتی امگا ۳ در معرض این ۳ عامل قرار میگیرد اکسید شده و یا به اصطلاح فاسد میشود. اکسیداسیون امگا ۳ طعم آن را تغییر داده و ارزش غذایی آن را نیز از بین میبرد. همچنین اکسیداسیون امگا ۳ ایجاد رادیکالهای آزاد را میکند که منجر به سرطان میگردد. بنابراین روغنهای حاوی امگا ۳ را در ظروف کاملا در بسته، بدور از نور و در یخچال نگه داری کنید. هیچگاه روغنهای غیر اشباع چند گانه را برای سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار ندهید. ویتامین E از اکسید شدن امگا ۳ جلوگیری بعمل می آورد.

۱-EPA وDHA 450 میلی گرم در روز و یا ۳-۲ وعده ماهی در هفته.

۲- مکملهای روغن ماهی (امگا ۳): ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلی گرم در روز. (۳ تا ۴ گرم در روز)

۳-ALA 2220 میلی گرم در روز

نکته: هر ۱۰۰۰ میلی گرم از کپسولهای روغن ماهی حاوی ۱۸۰ میلی گرم EPA و۱۲۰ میلی گرم DHA است.

نکته:از ۲ هفته قبل و تا دو هفته بعد از عمل جراحی از مصرف امگا ۳ خودداری کنید.

نکته: از آنجایی که امکان وجود سم جیوه در ماهی وجود دارد مصرف کپسولهای امگا۳ توصیه میگردد چراکه این کپسولها تصفیه شده و فاقد جیوه و دیگر سموم میباشند.(البته نوع معتبر آنها). کپسولهای امگا ۳ را میتوانید از داروخانه ها تهیه کنید.

۱- ماهی های روغنی: مثل ماهی آزاد، قزل آلا، تن، اسقومری، شاه ماهی. که حاوی EPA ,DHA میباشند.

۲- گیاهان: مثل روغن های سویا، آفتابگردان، کانولا، دانه کتان و گردو، فندق، کنجد. که حاوی ALA میباشند.

۳- مواد غذایی غنی شده با امگا ۳ مانند: نانها، آب میوه ها، روغنها و تخم مرغ.

۴- مکملهای روغن ماهی.

نکته:ALA در بدن به EPA و DHA تبدیل میشوند.

نکته:بدن افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و یا دیابتی ممکن است نتواند ALA را به EPA و DHA تبدیل سازد.

نکته:امگا ۳ خاصیت ضد التهابی و ضد انعقادی دارد.

برگرفته از: سایت سیمرغ

بازنشر:کافه میکاپ


برچسب ها : , , , , , , , , ,
دسته بندی : کافه سلامت و مراقبت
ارسال دیدگاه